Home
Menu
Zoeken Annuleer

Winterswijk-buiten

Rond de kern van Winterswijk liggen 9 buurtschappen. Vroeger was er ook nog Dorpbuurt. De meeste buurtschappen hebben een rijk buurtschapsleven en hadden in het verleden een school. Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw staat het open houden van de buurtschapsscholen enorm onder druk.

In het Waliën, Miste, Huppel, Henxel en Kotten zijn nu nog scholen. Ook het dorpje Meddo heeft nog een zelfstandige school. In het Waliën, Miste, Huppel en Kotten zijn het openbare basisscholen. Deze scholen behoren allen tot de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Winterswijk. 

Onze school, obs ’t Waliën hoort ook bij deze stichting. Samen met obs Miste/Corle, obs Woold en obs Kotten noemen wij deze 4 scholen ook wel de scholen van Winterswijk-buiten. Daar waar mogelijk werken we samen. Mevr. Monique de Groot-Jansen is directeur van onze school. Dhr. Wilterdink is directeur van obs Kotten, Woold en Miste-Corle. 


Er wordt samen nagedacht over de invulling van het onderwijsconcept, er wordt met en van elkaar geleerd en er worden samen activiteiten georganiseerd. We maken gebruik van elkaars kennis en kwaliteiten.